Tuesday, June 21, 2016

Review Blackmores Bio Ace Plus & Hiruscar


Assalamualaikum gais. 

Its been a while since I hv posted last entry yang entah apa aku merepek. By the way, Salam 16  Ramadhan. Maigad dah masuk separuh bulan puasa. Cepat gileh. Hamboi tajuk, nampak sangat nk sailang traffic

Sekarang aku tengah go through final exams for 2nd semesters. Lagikk 2 papers, tapi dia punya gap tu mak ngai jaoh bebenor. 29 June baru habis. Ayuhla berhuhuhuhhuhuhuhu
Sempena lagi 2 minggu nak raya ni aku nak buat review pasal supplement/product apa yang aku pakai sebab since dari sekolah menengah, jerawat batu/blackheads/jerawat nanah/blemishes/scar/dark spots or hape lagi you name it sume aku dah rasa. 

Masa tu banyak gileh product aku pakai kat muka tapi semua tak jalan. Lagi banyak jerawat yang berkampung adalah deknon. Sampaikan nenek aku suh solat hajat 12 rakaat lepas tu basuh muka pakai air zam zam. Lol.

Sampai la lepas habis SPM. Aku pi farmasi tanya akak kerja situ yang asyik ikut belakang bontot pelanggan sambil tanya nak cari barang hape. lol detail gileh hahahahaha

Aku rasa half products yang dia promot suh pakai sume aku dh pernah cuba siap aku debate lagi, tak de kesan, makin banyak keluar jerowot blabla ke muka saya kena cuci pakai racun tikus baru hilang aaaa. Sampai la dia dh give up :((((

Then masa tu owner farmasi kot, suh aku makan supplement. Maybe there's something wrong with your hormones, genetic problems or mental problems. 


Ni haa. Blackmores Bio Ace Plus. Highly recommended uollss. Aku dah pakai berbotol-botol lepas SPM 2013 sampai masuk Asasi 2014. Setahun lebih jugak aku pakai. 1 botol kecik tahan sebulan. Tapi kena sabar la sebab it takes time sayang. Masuk New York Skin Solution pun amik masa nk sental/toyoh kulit berkawah awak tu. :ppp

Harga dia : RM5+-RM6+
Sebab last aku beli tahun ni dah RM63 included gst
Lepas tu segala produk sapu kat muka aku dah stop pakai, sebab mostly banyak merkuri. Masa tu aku ingat zaman tak pakai bedak/day cream langsung.

Bila jerawat dah kecut, parut memang bersepah la bhai so solution yang paling pehh sekali nak hilangkan parut acne
Hiruscar paling cepat bagi kesan dekat muka aku berbanding Mederma, Bio Oil, Dermatix, racun tikus. Produk ni memang aku pakai sampai sekarang. Mende wajib yang perlu ada dalam beg dan dh jadi rutin harian. Dia best sebab tk berbau dan tekstur clear gel, jadi takde la bertompok-tompok muka ngko. 

Harga : RM 16- RM18 ( tube kecik)
Dan yang ni aku pakai sekarang. Hiruscar post acne. Function dia sama je tapi yang ni lebih pada jerawat dan parut muka berkawah macam muka aku. Huhuhuhu.

Harga : RM 2+- RM3+

Testimoni since 2013. Hahahahhaha plis jgn kecam


Masa SPM 2013 duhh. Muka berjerawat  hahahahahahhahaha kbai. Abaikan braces kat gigi.




Lepas SPM. Ni time Asasi kot 2014. Guhh I need to lose weight.


Teng-teng-teng
Now (Degree 2015/2016). Muka sememeh baru balik class.




3 comments:

  1. Nak tnya vitamin bio ace plus tu cara makan dia macam mane?? Sama ada telan,gigit or hisap?

    ReplyDelete
  2. When the body produces too little collagen in response to an injury, depressed scars such as ice picks can form hiruscar.com.my

    ReplyDelete
  3. wow your skin looks great. thanks for the review on Bio ACE Plus.

    ReplyDelete