Wednesday, March 14, 2012

Candid Photographer :)


Hehhlu there,..big greetings from YayaDoeTHEGREAT...yuhuuu.

Time cuti sekolah mesti penuh peti surat kat rumah nenek aku dengan kad2 jemputan perkahwinan yg berwarna warni. Kad kawen kaler pink memang wajib ada! .  Lepas tu seminggu terpaksa makan nasi minyak daging lembu korban sebab masalah ekonomi keluarga dan taknak membazir lebihan tapau yg mak mentua pengantin bagi. Wthell?.






Lepas tu makmakmak akan simpan bunga telor yg blinkblink masa dapat kat majlis walimatul urus kat dalam almari kaca buat hiasan #Realiti. Kalau time ambil makanan kat meja buffet mesti masing2 bajet ambil nasi +daging gulai+ayam merah+acar buah+sambalbelacan+ikankering lebih, sebab malu nak tambah untk kali ke-2.Memang xbleh blahh.

 Then masa nak tangkap gambar mesti berperang secara mental dengan professional wedding photographer yg dah ditempah khas oleh pengantin. Nak buat camne saya cuma amateur wedding photographer *kesat hingus dgn kain batikk mak :'(



Candid photographer. Yeahh. Tetiba maii idea karat. Servis ni lain daripada yg lain kerana photography yg dihasilkan bertemakan 'candid', semua aksi yg tak senonoh-comell-menyampah-meluat-lepak-santai-happy-sedih sepanjang majlis tersebut akan diambil kira dan termasuk terma dan syarat.lol. Kalau pasal payment, jgn risau harga sangat berpatutan- :)yeyeye. Iaitu beg Louis Vuitton-yg-sama -cam-kat-pasar-malam dan geran pajak gadai fixie yg dijadikan mas kawen.-,-

Kepada pengantin-to-be untuk  cuti sekolah yg akan datang  yg berminat dgn candidphotographer boleh inbox aku kat fb untk tempahan...hewhew Ceh byk cantikk, homework yg berguni tu hang nak lambong kat mana?. Okeyhh kbaii :)


Tuesday, March 13, 2012

Good friends don't let you do stupid things alone :)



Assalamualaikum wbt,

kick kock kick kock...(bunyi jam aku -,-). Taktau nak tulis apa, kelmarin punyalah membara aura aku nak update tapi...sokseksoksek, streamyx pulak kena sorok dek hantu-polong-mna-ntah. Jadi aku main belasah je biar ayat litang-pukang-puting-beliung. Esok lusa dah balik Setiu dah takleh update belog...sobssobs :'( Semalam aku dan Gades K (stands for Gades Klate Celop) pi melawat privateport. Nyamukk banyak baii, mau lebam tangan aku...lain kali aku bawak ridsect bebanyak, spray satu hutan. Hoooorayyyy!

"Nak balikk!!!.Huahua" . Bajet lost dalam hutan belantara. Padahal dlm semak belakang rumah nenek engko jo jangg

 Say something about this situation _______ ? fill in the blank with fantastic answer :ppp






Makan Time !...
thanks buddy sebab aku kena belanja ko punya nasi kerabu-biru-ocean dan teh tarikmenarik-buih-sabun. :ppp. You owe me! HAHA







 Singgah library untuk menjenguk novel2 terkini. Tapi last sekali....buku2 resepi jugak yg ditariknya sampai berdozen kat atas meja. Nasib aku la kawan dengan pelajar katering. Hah ni la padahhnya




Aku cuma belek-belek tengok gambar.Hewhew. Takda maknanya aku nak terkumat kamit sorang diri bace dia punya resepi. Godaan weyh,.lapar-lapar-lapar...Gades K, ko buat aku makan ! okeyh deal...

Sunday, March 11, 2012

The Lepak :)


Hello there, harini aku nak mengarut bukan mencarut  .???. Okeyhh disebabkan aku dah lama tak jumpa Gades Klate Celop, kami hanya berhubung di Fb disebabkan masalah yg tak dapat dielakkan. Ohh well nak buat macam mana masing2 busy tahap petala astroid sampai tak sempat jumpa walaupun tinggal sebelah-menyebelah. Lol :)

Jadi semalam kitorang punn keluar lha melepak naik motor kapcai aku ronda2 kampung tersyg :)). Rindu gilerr siot,.tak menjalangg dengan ko, HAHA. Kalau tak punn ko asyik merempat dengan kunyit-lengkuas-alu-lesung-bawang kat dapur ERT, tu je la kawan2 ko bila aku takda kankankan... :pppHewhew.

Kami singgah kat pasar malam dan kami makannngg Yong Tau Fu...babeyhh (Cik Starbucks tolong jeless k).



 Okeyh kalau zoomm, korang boleh tengok teddy bear pink dalam yong tau fu ~heee




Apabila Gades-Klate-Celop berjumpa Gades-Setiu-Celop, maka berlangsunglah bahas ala parlimen, story mory tu kau tak payah cakap...berjela-jela sampaikan boleh buat buku skrap Pastri dan Bakering bahagian 1. Lepas tu tergelak sakan bila dengar perkataan kelantan yg dicelop kedalam bahasa teganu...sorang2 bajet nak kecek klate padahal mulut tu dah memang pekat loghat ganuu :pp Biasalah we all kan PRO aka PROSAK :)

Kami kongsi segala-galanya bersama kecuali future hubby.kehkehkeh XD Tak rela weyh. Kami kawan sejak tadika. Bergaduh,bertengkar,bergurau,bersembang, dan berbahas adalah aktiviti kami apabila bertemu. Friendship doesn't look at the appearance. Kami suka melakukan perkara weird yg tak pernah orang buat dan kami akan jadi normal balik, so jangan risau dear :).

# a TRUE FRIEND is someone who never gets tired of listening to your pointless dramas over n over again.....:) [Miss-Chef-To-Be a.k.a Gades Klate Celop]

Friday, March 9, 2012

Anugerah Bintang-Astroid-Meteor-Nebula-Satelite :ppp


Assalamualaikum wbt... 

...and the Oscars go to.... teng tenggg dam kopak gedebum bum bangg boomm...Yaya Doe !!!! 

"Hooorayyyyyy!!!!"..... *Melolong sambil mencekik leher Robbert Pattinson kat sebelah. Lepas tu buat kening double jerk kat Justin Bleber serta jelir lidah kat Kim Kardashian. LOSER~ 


#HAHA,.berangan je lebih :))
:pppp. Eh bajetnya, Oscar konon merentas desa pun kalah. Orang lain dah berlari litang pukang kau baru nak start berjalan :p. Malam ni aku nak merepek tentang Majlis Anugerah semalam kat EXsekolah  aku SMKATJ...rindu sangat kat TJ. Rindu kat kawan2 yg sembey Najat-Kyra-Cuar-Izatu-Ecah...dan semua la, takkan aku nak mention semua kot. Mau berpeluh kulit kuku aku derrr

Budak2 SAIS lain balik hari khamis tapi aku hari rabu dah blahh...Ena dgn Ierah awal2 dah siap mengemas kain baju nak balik rumah,.baik kau angkut je locker dan katil besi hostel buat balik rumah baii. Sorang2 bajet heret beg besar macam nak balik untuk selama-lamanyaaaaa.....HAHA *kenyataan okeyhh mg jgn nok sekeh pale aku :ppp


Semalam mungkin kali terakhir kot aku menjejakkan kaki TJ. Lepas ni wallahualam...kalau ada jodoh kita jumpa lagi :B. Majlis Anugerah sangat gilang terbilang... nak buat macamne Timbalan Menteri Pelajaran Malaysia (TMPM) yg AWSOME datang. Naik pentas kali ni agak mengecewakan sebab tak boleh memeluk cium tangan TMPM sekaligus tak rehearsal langsung main redah je itulah aku...pelajar lain semua nervous tahap petala astroid takut jatuh tersadung di wayar mikrofon di hadapan TMPM yg Awsome >.<  AKU LHA TU hehe.chilliyy la (Y). 

Malas nak masukkan gambar satu persatu so aku buat collage je lagi sonangg, lagipun gambar tak banyak . 8 in 1. Bila sebut pasal Hari Anugerah Kecemerlangan tentu korang ingat $$$$$$$  , budak2 sekarang memang mata duitan . Tapi tidak pada EXsekolah aku. Pihak sekolah memberikan sijil penghargaan dan senaskah Al-Quran Al-Karim kepada pelajar yg memperoleh keputusan yg AWSOME dalam peperiksaan PMR tahun lepas. Pendapat aku la, dapat hadiah yg berupa Al-Quran lebih bermakna daripada $$$$$$$  ,kalau dapat duit alamaknya aku menyedekah kat taukey cina-bajet-ckp-melayu-pelat je la. *FAKTA

Last but not least... Aku harap sangat orang yg tengah baca post aku yg ntah-pape-ntah ni doakan aku semoga aku akan lebih berjaya di SAIS, wish me LUCK guys yucks. :pp Yeahh walau sebagus-sehebat-sebest-seawsome  mana pun new friends and new school ....but SMKATJ always the best in my deeeeep heart. 

*Kawan lama tak sama dengan kawan baru derr, terutamanya mg! #Nur Izatul Nadya
*Takleh dh nak buliyying-marah2-tengking2-maki2  Cik Starbucks! #Metafora Sy.Najua Najat
* Rindu nak dengar mg ceritera tentang nama-nama artis korea yg aku taktau tapi aku angguk je...alahai    buat2 kenal je la Cik Kunim oii :pppp  #Nur Syakira Shariff
* Kembar nama aku Rabiatul Aflah...yeah muka-makbapak-ketinggian-berat semua tak sama, dan selalu annoying nak panggil aku Yaya Doe ketika di sekolah. Wthell? Aku tak suka okeyhhh...haha. Mg kne cari gengg gossip cik semah lain sebab aku dh takda :)))Alhamdulilah.HAHA  #Rabiatul Aflah

Ucapan pendek daripada aku, kalau yg lain nak jugak aku punya ucapan pende just pm aku k.Mau lengoh kulit kuku den nak taip nama semua pelajar F4 TJ :) tapi sebelum tu share kredit rm10 dulu :). Okeyhh la tentu uollss dh tersengguk senguk baca post aku ni ada ke org baca belog aku yg mengarut ni? Huh ayat litang pukang tatabahasa salah macam mana la nak jadi penternak blog yg berjaya baii

Thursday, March 8, 2012

Home Sweet Home :)


Hoho,. hello there, dah seminggu aku tak sentuh keyboard laptop, tak tengok video Encik Mimpi-Nigahiga-J.Germani-Mars Elena atau video cover. Hush rindunya kat rumah-katil-peti ais-mesin basuh-paip air-kolam ikan-bantal peluk-selimut okeyhh stop it!. Harini Gades Klate Celop balik kampong....yuhuuu. Rindurindurindu, lamanya tak lepak kat private port. Sekarang aku dah jadi Gades Setiu Celop-bajet-kecek-klate . BoOoOo~

Pengalaman di SAIS sepanjang seminggu aku kat sana ?,.nanti lha aku story-mory. Sekarang aku nak tido-tido-tido-tido, tengok Glee S3 sampai bosan, Rajalawak ulangan, and so on babeyhh...so kalo de pape hal atau aduan, rayuan serta permohonan just pm aku erk...HAHA #kofayafa. Okeyhh babai :)