Sunday, January 22, 2012

We're Looking For Something Dumb to Do !


Hehloo people,

Aku tak tahu kenapa aku semakin rajin untuk meng'update belog yg tak boleh gadai nim, kalau tak dah lama aku pi gadai kat Nuffnum. Lepas sembahyang maghrib tadi berazam nak buat homeworks yang berguni tup tup tup...sekian terima kaseh. Petang tadi pergi jalang-jalang bersama Gadis Klate Celup a.k.a Izzati. Ronda-ronda keliling kampung-kampung tercinta sambil mata terjuling-juling mencari private port  untuk melepak...akhirnya we found it!







 Ehh, tengok-tengok fixie terbang! (macam bangang) haha









On the way balik rumah jumpa dengn mat2 minah2 fixie...fuyooo berkaler-kaler.Masing-masing bergohek-gohek bersama makwepakwe, budak2 fixie bila orang senyum buat dop napok jah~waser hati. Mentang2 lha kami tak ada fixie * kesat air mata guna kain batik makk.


Aku dengan Zati apalagi, buat-buat jakun macam orang tak pernah tengok fixie masa naik motor kapcai aku. Dan bila  jumpa couple berfixie, mulalah merepek yang bukan-bukan, buat muka sweet...Ohhhh mayyyy so sweeeettt !*gedikkss HAHA. yeah aktiviti gila dan tak senonoh yang first time kami buat, macam orang yang tak bertamadun. 

To  Gadis Klate Celup, esok kita buat lagi~heee, Kyababai :B 







Saturday, January 21, 2012

THE DREAM~ Coming Soon


Heyluu short,tall,small,chubby,pretty,handsome,brilliant,kind, arrogant etc people !,
Hari nim aku nak merepek pasal apa eh? eurmm eurmm eurmm....still thinkin' :B Okeyhh I got it!

Ia sebuah hikayat atau dalam bahasa penjajah bermaksud 'stories'. Yeah, ketika cuti kemerdekaan PMR bersambung pula dengan cuti akhir tahun yang sesangat singkat, aku telah mengarang sebuah cerita cinta...hurmm aku tahu korang semua suka love story. Tak payah nak nafikan! :ppp. Nak kata novel tu tak boleh lagi sebab belum sampai 3.4 juta perkataan. Bila aku bosan, stress, berserabut dan geram aku akan luahkan segalanya melalui penulisan. *Tak pun ambil tukul besi lepas tu pukul keyboard sampai puas! :)

Disebabkan mama aku seorang yang begitu obses dengan novel jadi mana tak tumpah kuah kalau bukan ke nasi, join sama le...:B Tapi sejak kebelakangan ini...cehh macam Karam Singh Tenggelam pulokkk kebanyakkan novel yang diborong semuanya membengangkan aku. 

Heroin yang begitu perfect! cantik macam Megan Fox, brilliant seperti Albert Einstein,pandai memasak macam Gordon Ramsy,pandai taekwondo macam aku....erkkkk? pehal pulak, sopan santun memang kalah Gadis Melayu Terakhir,menjadi kegilaan lelaki dari seluruh pelosok dunia, wthell? , kuat beragama, memang sesuai masuk Ustazah Pilihan memang komferem menang! Dan yang xboleh blahh bila heroin tu kata dia boleh melihat makhluk halus-kasar-kesat-rapuh-empuk, Sixsense le...hurmmm apa lagi? 

Itulah di antara ciri-ciri heroin dalam novel yang aku tak habis baca. Yelah baru sampai mukasurat 3 aku dah mengigau. So, aku pun cubalah mereka sebuah cerita yng bertajuk THE DREAM .
Tak payah tanya markah Bahasa Melayu Penulisan aku berapa cukup-cukup makan jah, :) maaf sekiranya gaya bahasa yg kadang2 agak ketamilan a.k.a Tamil :B#Saya budak maseh belajar.  Sinopsis pendek.

THE DREAM


Mereka berbeza,seorang pemalas seorang lagi pembersih. Ketidak serasian di antara mereka menjadikan kehidupan yang selama ini tenang bertukar menjadi kacau bilau. Seorang anti putih yang lagi seorang anti perempuan malas!.

 Que Queira Qusyairi, gadis belasan tahun yang terpaksa menggalas gelaran 'isteri' kepada Darrius Dizley Dazhar (Mr 3D) tanpa kerelaannya  . Dia seperti gadis-gadis lain jika dilihat dari luaran normal. Walaupun dirinya sering dipersendakan disebabkan kelemahan yang diciptakan oleh Tuhan Yang Maha Esa untuknya. Perangai buruknya yang tak senonoh semakin lama menjadikan Izley bengang dengan keletah perempuan yang entah dari ceruk mana itu, kadang-kadang terlintas juga dibenaknya adakah Que Queira...

'Lelaki yang bertopengkan  wanita?'-Darrius Dizley

Terdesak! itulah jawapan yang paling sesuai untuk menggambarkan situasi yang menghimpit Darrius Dizley. Pengantin perempuan yang melarikan diri bersama kekasih lama sebelum 5 hari majlis di ijabkabul membuatkan Darrius Dizley pasrah menerima Que Queira Qusyiri sebagai isterinya yang SAH. 

Walaupun di mata masyarakat mereka suami isteri yang sah, namun mereka hanya teman tapi mesra.Pentengkaran sudah menjadi aktiviti utama mereka pada mas lapang. Masing-masing akan menjadi blurr apabila soal cinta dipersoalkan. Akhirnya, bermulalah satu permainan di antara mereka, Who first fall in love. Pelbagai strategi bersih dan kotor yang digunakan oleh mereka untuk menjatuhkan lawan masing-masing.Permainan yang bakal menyelongkar beribu rahsia diantara mereka berdua 







Friday, January 20, 2012

Kena Denda Memang Sweet ! =,= "


 Pada petang Jumaat yg bosan ini, aku ingin share tentang insiden yg boleh di anggap sweet-manis-dulce-zoet-matamis dengan orang yg tengah bace belog aku KAU LHA!  Sebenarnya cik starbucks dah buat entri pasal nim dekat belog baru dia yang comel tu tapi nim versi Yaya Doe pulak.

Di denda di sekolah? siapa yang xpernah kena...even budak skema, budak blue-pengawas and offkosss budak bajet brilliant yg disayangi dimanjai dikasihi dirindui okeyhh stop it! oleh cikgi-cikgi pun biasa kena denda apatah lagi budak penyangak macam korang :ppp. Reason kenapa didenda? Ada banyak tapi aku malas nak taip sambil memerah keringat mengingati balik pengalaman kenapa aku didenda dan apakah contoh2 denda yg aku kena tanpa rela sepanjang 15 tahun aku hidup.

And yesterday, I had to through it without my willing with cik starbucks. Adakan ia menyeronokkan? wthell soalan nie ?  Malu adalah sebab kena berdiri selama satu jam di hadapan kelas kerana lewat masuk kelas.Ohhmayyy lewat masuk kelas? perkara biasa leh tu kan,...semua orang pernah masuk kelas lewat tapi tak lha pulak kena denda berdiri sambil memegang buku bahasa dengam mata yang berpinar-pinar melihat tulisan cikgi yang mengalahkan tulisan doktor gigi palsu di whiteboard kerana silau. Maafkan saya cikgi2 tapi itu adalah kenyataan! :)


Tapi itulha yang terpaksa aku harungi pada hari terakhir sekolah sebelum cuti raye cine ! hoorayyy 
bersama kawan-kawan yg lain yang turut masuk lewat kerana mengambil masa yang lama menyunyah nasi minyak+ aym goreng+sayur goreng+telur mate kuba di kantin  pada waktu rehat. Entah apa yang cikgi BAK duduk membebel pun aku tak tahu. Aku kalau masa belajar kena duduk atas kerusi empuk dan face-to-face dengan cikgi baru ilmu tu mengalir macam air paip IndahWater...ewahewah, ni tak berdiri sambil pegang buku dan terbongkok-bongkok bila nk menyalin nota. 


Tapi aku percaya setiap yang berlaku tu ada hikmahnya  mungkin Allah mahu aku lebih menepati masa kot. 
Dan semestinya bukan kerana Law of Attraction ye, aku mmg tidak mempercayai LoA kerana ia banyak bertentangan dengan apa yang aku alami, yeah ade le sikitsikit yang sama :) Okeyhh lha sampai di sini sahaja kerepekmerepek aku, urmmhh homeworks yg berguni tengah  melalak panggil aku. Kyababai :B KongsiKongsiKOngsiniYapKOngsiKOngsikongsini *macam tengah nyanyi lagu sekolah


Wednesday, January 18, 2012

1st Date with Dentist


Heyylelo peeps, ermm ada ke org nak bace blog aku?... 

Okeyhh sekarang aku nak kongsi tentang app pertama aku dgn dentist selepas 1 bulan 2 minggu  mende besi tuih terlekat dekat gigi aku, rimas2 pun sygs! Yeah hari Rabu minggu lepas aku ponteng sekolah semata-mata untuk berdating bersama dentist yang xpernah aku melihat wajahnya kerana dia pakai mask, hanya mata yang berkelip-kelip. 

App aku start pukul 10.15 am, jadi pepagi lagi aku bangun gosok gigi dengan mata yang tertutup sebab mama aku suruh ikut dia pergi pejabat sebab takde org yang berhati mulia untuk hantar aku pergi klinik pada waktu yg ditetapkan. 1st app nim aku agak excited sebab gigi aku yang berloobang sudah elok dan kembali bersinar seperti hari2 yg lepas, cehhh....Tapi agak kecewa sebab tak boleh buat muka kompius mase nak pilih kaler ties blinkblink kerana dah rambang mata melihat bermacam warna ties yng comel2. Al maklum aku buat kat goverment so ada besian cakap tak boleh pilih, dentist akan bagi aje warna ties yang dia suka, alamakk macam mana kalau dia suka colour hijau lumut! ohh nooo!

Sampai jah kat klinik gigi, terus daftar nama dan pergi ke toilet untuk BERUS GIGI ! *hobi baru aku semenjak memakai braces. Tak sampai 10 minit menunggu, dentist panggil nama aku tanpa melihat nama dekat kad laporan gigi aku, Wow great! Tak sangka aku mudah di ingati....=,= hehe
Doc pakar tak ada time tu jadi dentist lain yang tolong ketatkan dawai2 besi dan tukar rubber bands kat gigi aku...so babai pink ties ku sygss. Selamat Kembali ke Tong Sampah yeah, takpa tong sampah dalam klinik gigi best coz ada air cond ! lol

Lepas dia dah buang semua pink ties buruk aku, dia tanya aku nak warna apa, What?! aku dah macam ermmm ermmmm ermmm, tak fikir pun nak warna apa sebelum keluar rumah tadi. Ohh mayyy
Terus mulut aku sebut nak warna Kuning . Yellow handsome apa?! Nampak macam tahi gigi yang chomel ! wthell tahi gigi comel???



Seharian aku bergolek sambil menonton ANTM @ America Next Top Model, beralaskan meggi dan air kosong. Gigi yang berdenyut2 aku buat tak tahu jah, sengal+ngilu tuih biasa ah. Tak payah nak kecoh2 menangis tak tentu hala. ececece dah macam doktor pakar bahagian gusi dan gigi palsu pulak yer. Baru 8 hari memakai yellow ties dah sibuk2 berangan nak pakai warna lain pulak, huh kan best kalau boleh tukar tiap2 hari mengikut peredaran zaman. heshhh

Last but not least, kita tengokapp ke-2, 28.2.2012 pulak macam mana pulak kisah pahitmanismasamtawarkelatpayau
Salam sygss daripada Yaya Doe, berhati-hati ketika merentas desa. Kyabai :B







Monday, January 16, 2012

The New Begining of 2012




Assalamualaikum wbt,

I just came to say HELLO ,ohhhh ohhh ohhh ohh :B. Yeah aku tau ia sedikit annoying. Harini aku mula meng'update belog aku yang tak berapa 'chomel' mcam belog korang yang kiutmiut tuih ade semah kesah?. Aku tukar url belog aku sebab ianya tidak adorable,gorgeous,cute,pretty and etc macam Tyra Banks. wthELL akubudakcandid? euuwwww euuwwww. HAHA sakai!

aHah, dah hampir 2 weeks bersekolah baru aku aku nak post new entri bagi permulaan tahun 2012. Sebenarnya entri nim aku dah lama buat tapi belum sampai hidayah untuk publish post, semalam cik starbucks hantar mesej suruh update belog, baru le menggatal tangan aku nie nak renovate balik entri yang dah aku buat pada 1/Jan/2012 tapi belum lagi di publish. Lantak lha kalau semua bloggers kat luar sana hampir histeria sebab xde entri yang bertarikh  1/Jan/2012,.nonsense! wth? 16/Jan/2012 sweet ape?! # =,="

1st day sekolah, semua bau kedai. Jalan pun control segak sambil tengok bawah takut kasut baru terkena debu.pasir.lopak air.waste products kucing and kuah nasi minyak kantin~heee
Lepas tu setiap 2 minit pergi ke VIP toilet bukan akusemata-mata untuk menyengetkan tudung sambil buat-buat duckface di hadapan cermin, heshh terpancar sifat BERKARISMA !.wtf? perempuan mmg ANEH.

Dan apabila menjadi F4 a.k.a Akak Ting 4 yeah itu memang tak cool ! Ramai lha adik-adik yang sibuk2 tanya result PMR sambil tersengih-sengih innocent. Nasib baik keputusan okeyhh so takde lha terkebil-kebil nak jawab and ramai juga yang duk perli teman sebab teman bergigi besi. Besi pun besi lha janji gigi aku nanti lagi gorjes dari gigi hangpa!