Friday, February 24, 2012

Help Me! I'm Confused...


Assalamualaikum wbt,

Tik-tok-tik-tok-tik-tok, jam bulat di dapur rumah tak pernah berhenti berdetik, tapi aku masih lagi termenung seorang diri di depan screen laptop mencari idea untuk mengarang. Ntah kenapa rasa malas pulak nak buat kerja sekolah jadi sekarang aku nak mengarang!,.

Bingung,.satu je perkataan yang boleh aku gambarkan perasaan aku sekarang nie =,='...Malam kelmarin keputusan untuk kemasukan SBP untuk 2nd intake dh keluar. Yeahh I got it ! SMK Sains Setiu (SAIS), sekolah baru yang takda f5 dan f3, so f4 lha senior. Rase pun cam best je maknanya takda lha istilah Ragging kankankan? Tak tau la kalau budak f2 yg akan ragging f4. Wowww memang aku tabikk springg aaa~

Mula2 mmg rasa cam nak tukar sek je, tapi bila fikir-punye-fikir-lepas-tu-fikir-balik, rasa cam syg gilerr kat SMKATJ betul ke ape yg aku ckp eh?  . Cik Starbucks aku rasa dh komfem tak pergi punyer, aduhhh... Tapi budak2 f4 bekas TJ semua suruh fikir masak2...jangan menyesal di kemudian hari sudaaa~ :(

Arghhh,.susahnya nak buat pilihan, SAIS ke SMKATJ ? kan best jadi budak umur 4 tahun balik, makan-tido-tengok Spongebob-main fixie-main masak2-tgok Boboiboy-makan-tido. Ahhh senangnya hidup.Tapi bila dh jadi kecik nanti nak jadi besar balik, huh...begitulha adat kehidupan. Manusia sentiasa tidak bersyukur dengan apa yg ada. Bila dh takda baru la tercari-cari, ternanti-nanti, menangis-nangis. Menyesal tak sudah



Apasal tetiba keluar gambar-CR-yg-bajet-hensem-tapi-mmg-hensem-punnn-ni?. ikut aku ah aku punya belog!
Okeyhh lha, keputusan aku? TJ or SAIS? Wait and see yaw~ kalau hari Rabu(29/2/12) minggu depan fb aku  offline maknanya...babai belog busuk! babai fb! babai En.Mimpi! babai Nigahiga! babai Joseph Germani! babai ...?







Thursday, February 23, 2012

Lewat ke sekolah :) cool babehh


Salam yaw~,..hushh entah kenapa tetiba mai aura untuk update blog.Gadis Klate Celop tak balik kg minggu ni, GREAT! *Aku harap ko nangis dalam selimut asrama kerana rindukan aku :ppp. Esok hujung minggu.Yeaaayyyhhh. Minggu depan TOV exam. Argghhhhhh! Add math ? Bio? Physics? Chemistry? They're SUCK but I like it!. Errkkk? 


So study!study!study babeh!...Target pekse TOV? Huh,.sokbeng tanye ah, bleh jwb lake pon kire syukor tahap petala astroid dohh. Eh lari dari topikk sudaaa!, Harini aku nak cerita pasal pengalaman yang baru aku timba semenjak minggu lepas iaitu lewat ke sekolah. Reason lewat? Sangat susah untuk aku bagitau korang, hanya Cik Starbucks Blinkblink je yang tau. Yeahh aku tau perkataan 'blinkblink' itu sangat *gedikkkkss tapi ada makk jemah kesah?!

Akukan SMKATJian, jadi setiap pagi ada perhimpunan sebelum masuk kelas kecuali jika ada ribut-taufan-angin-monsun-barat-daya-gemparbumi-hujan-rintik2 baru la duduk dalam kelas sambil buat muka poyo mintak pelempang, reaksi yg sama akan aku buat bila aku mula menghafal karangan B.Arab. Huaarrgghh!

Dah lha kalau datang lewat kena berbaris di barisan yg sangat-sangat-sangat terasing daripada barisan pelajar lain yang  bajet datang awal :pppp. Malu siot. Wthell budak bijakpandaikesayangancikgi datang lewat? #berangan. Lepas tu buat muka tembok cam orang yg takda soul apabila diri diperhatikan...


Lebih kurengg cam ni lha. Okeyhh Devon Bostick hensem tahap petala astroid macam Samuel Glee!!! *melalak sambil tutup telinga di depan screen laptop :)

Sudah 3hari berturut-turut nama aku asyik terpampang dalam buku rekod salah laku pelajar,yuuhuuu. Okeyh kalau ada MPP yg  terbaca entri ni sila Blacklist nama aku. *Okey aku gurau :)))chill lha.
Minggu depan aku tak nak dah berbaris di barisan untuk budak-muka-tak-malu-mai-sekolah-lewat. Hihi. Kepada sesiapa yg spesis cam aku pagi tadi, jgn buat memorandum untuk belasah aku dikhalayak ramai okeyhh?~heeee

Last but not least (ayat ni sokmo derr), kita perlu belajar daripada kesilapan. Jangan tiru perangai buruk aku yg ntah-pape-ntah ni. Bila aku bebel kat mama aku cakap aku selalu je kena denda sebab lewat datang ke sekolah mama aku bebel kat aku balikk :( Nasib ko lha bai. Okeyh lha aku ada perkara yg sesangat penting untuk diselesaikan, so kbabbai babehh :)


Saturday, February 18, 2012

Merentas Benua :)


Ohh hello people,. malam ni aku malas nak update panjang2 sebab? Yeah aku kan pemalas semua nak simple dan selalu je main shortcut2.

Lama dah aku tak layan belog nim,.nak kata busy? Ntah la, ada byk lagi kerja yang perlu aku buat, yg lagi lagi penting seperti? Hurm, buat pakatan untuk godam wi fi jiran sekampung yg mengade-ngade nak pasang security password kat wi fi diorang. WThell? Di manakah adab sesama jiran yg dahulunya begitu mementingkan nilai sharing is caring?

Badan masih lagi letih kerana baru lepas minggu merentas desa. 4 hari berturut-turut  ada latihan merentas desa sebelum merentas desa yg sebenar. Aku kan SMKATJian so, hari Ahad lelaki dan Isnin perempuan dan Selasa lelaki balik dan Rabu pulak girls sampai ke hari Khamis. Hari isnin kantoi sebab tak pergi merentas desa. 

Aku dgn Cik Starbucks buat persiapan untuk pembentangan PQS kat dlm kelas. Hurm.... terpaksalah duk berjemur kat tgh panas smbil dgr cikgi2 duk babbling...HAHA. Padam Muko Hang :pp . Ada la dlm 12-14 org yg kena kepung dek cikgi KOKO. Bucks awl2 lagi buat2 cover nak blah bile tengok aku kena kepung. Damn ! Dasar BFF.....

Hari Rabu, baru lha buat muka sembey sambil menjinjit malas beg sukan.....














Friday, February 3, 2012

Sharing is Caring


Assalamualaikum wbt...

Tak tahu mau melalut a.k.a merepek ubi yang ntah-pappe-ntah hari sabtu yang AWSOME nih. Malas menguasai diri  untuk mengarang THe DREAm. Homeworks yang bertimbun-timbun kita buat tak nampak dulu yer. Jadi harini aku nak share dgn korang the latest photographys-tak-wape-nak-awsome from Yaya Doe. Yeah sharing is caring! :pppp Caring lha sangat





























 And last sekali...taaaadddaaaaa....aumww,auww. Okeyhh kyababai....teehee :B