Friday, October 26, 2012

Rindu ke tak?



Hi, rindu saya takkkk? ko ingat ko tu Hanis Zalikha Mad Market ker? sampai org nak rindu bagai, >..< Lama gila tak update.  Nak kata busy sakan tu, teramatlah sangat. Sampaikan tak cukup kaki tangan nak bereskan segala macam hal yang berlaku...Ingat cool sangat ke jadi boarding skull student huh?. (Ade lha riak siket ;pp). lol. Lepas raya terus senyap xsentuh blog, beraya sakan la kononnya...Bila tiba masa untuk pulang ke 'kampus' Sais, mula lha memuncung mulut membebel sambil menggosok baju batik asrama. 

Sorry entri ni xde byk sgt background pic, xde mood nak copypaste. :pp, but i'll do my best. Tapi kalau bosan sila click button 'x'. Minggu  final exam sudah berlalu...habis sudah sesi memekak dengan anak-anak buah kamar merah5 tiap2 malam peperiksaan be'kezzz KD diorang nak pasang lampu minyak tanah nak studi ilmu kimia. Nak aje aku sidekick sorang2, hurmm last sekali ngam aku2 join event gile2 diorang. Esok pekse fizik tapi malam tu boleh lagi duk main 'true or dare' dengan budak2 form 1. Dah la tanya soalan yang bukan2.

Sebelum pekse, masa prep petang diluangkan dengan workshop teknik menjawab soalan exam, dah tak boleh nak bergosip dibawah kipas siling sambil menikmati aiskrim split seperti kebiasaan. Modul tu tak payah sibuk nak tanya, bertingkat-tingkat kat atas meja study num. Ingat jadi budak sekolah ni tak busy ke?. Alah boleh lagi gi redah tengok bola ATM VS KLATE, padahal esok luse paper PAI. Mau sakit urat tekak duk melalak sakan depan tv kat dewan makan sambil kedaroh burger.wahahaha.. Anak jati ganu ofkozz sokong ATM! Dah la kena kepung ngam sek2 klate :) bile atm gol, aku ngam iedo je yang semangat duk sorak. penyokong klate semua terkesima habes..love that face! Aish, tak lama lepas tu klate gol aku pulak duk main aci nyorok bawah meja. malu wehh kena boooo~haaha

 Habes je last paper iaitu subjek kegemaran nenek aku...biologi. hah jangan tanya senang ke susah, meh try jawab sekali aku nak tengok :p.Terus malam tu gi godek2 meraikan kemerdekaan dengan megi siam. lol. Tu baru final exam kalau spm ntah ler, enth2 dengan lori megi dibakar. hoho

Friday, October 5, 2012

HTA (SAIS)

 Minggu yang paling memenatkan adalah minggu selepas cuti balik kampung sempena 'Hari Malaysia' 16 Sept n diselitkan sedikit fakta : that date is my birthdate;) Happy birthday to me

Minggu 1 : HTA stands for Hari Terbuka Asrama. Minggu tu tak sentuh buku teks-reference books-foolscap paper-etc, hanya nonsense things yang menyerabutkan mata. Masa tu la duk memerah otak yang xberapa nak kreatif untuk menceriakan lagi kamar Merah 5. Dah la masa suntuk gilerr, then nak kena hias bilik-bilik khas lagi omaigod, hias kamar pun dah rasa nak amnesia inikan pulak nak handle semua tu. Bleh tido kul 2pagi tu kire syukur ya amat. *sigh ~,~ , semua gambar-gambar yg superb ni aku kebas lam fb Naim Lew, semoga dihalalkan :)) 




 Entah berapa kali lha aku duk turun naik tangga aspuri sampai tingkat 3. Main indoorgames pun kalah, hoho...at least catur leh masuk suku akhir derr..xpi at last kalah teruk dgn sorang minah senget nie >,,<.

Sesi menghias HouseBoard masing-masing...






 ice-blend Rumah Ali Abi Talib best ke idak? 

Here we are 'HOT RED CAFE'


Lawatan ke ASPURA!!!! what the fish? Giler tak best. Hoho

 Okey line up girls! AspuraLand, here we come ~ V(^^)v



Pok guard2 aspura ^,^



 Dayang The Head Girl and Pqah KA rasmi dulu terr...


Yeahhhh...leh masuk aspura. Kawasan larangan sudah diceroboh masuk... >,< *agak poyo :pp









  


HTA's Dj - Syamin & Abe Mie


Lawatan ke Aspuri 












  Magic Show from Aliyah Ruzlan ( Biru 6)...