Friday, July 27, 2012

Gades Zaman Hang Tuah vs Gades Zaman Mark Zukerberg


Hello gadis-gadis yg COMEL sekalian, camne puasa tak? Ngeh3. 

Pehal pulak aku buat entri tajuk camni? Ntah. Sebab bagi aku, girls sekarang dah 'kureng' sifat2 zaman Tun Teja-ayu,pemalu,sopan,lembut n etc. Girls sekarang berjiwa rock kapak-tukul besi- micrometer gauge-apit-G.Tak terkecuali aku. Tapi luaran jah, dlm ada taman sunway lagoon maa.Ngee :)) 


"Woo...lu pe kes makan nasi lemak gua..?"



Gadis Melayu Terakhir rasanya sudah hilang ditelan waktu kot, kerana Hang Tuah cuma berkata "Takkan MELAYU hilang di dunia". Yeah u're rite Hang Tuah, baju melayu memang takkan hilang sampai bila-bila kecuali la tukang jahit dah tak nak terima tempahan baju melayu. Tu la sape suruh hantar malam raye :pp

Gadis zaman Mark Zuckerberg (MZ)dah tak main dah batu seremban, teng-teng, aci nyorok belakang jamban n then kena sorok dek hantu kuih raye, main masak-masak, congkak papan kepala naga, main baling2 selipar jepun kuning-biru-hijau-merah last sekali mak bagi penampor jepun se'das. 




Yeah, tau tak kenapa gadis zaman MZ dah tak main mende-mende camni?? b'kezz we 've Faceeeboookk  and twitter derr. zaman lu ade?, sebab itulah gadis-gadis zaman MZ tak reti-reti nak menolong mak kat dapur, sampaikan daun salad dengan kobis pun tak reti nak bezakan.*Sila terase. Giler teruk :pp, tu tak suruh lagi masak jerung masak tempoyak + sup ekor kuda. Alamaknya nangis sambil kupas bawang la.

 Kalau gadis dulu main kuak lentang terjun Tasik Chini ala-ala 7 puteri kayangan , Kami pun ade pe, lagi adventure. Hah siap pelampung n gelongsor lagi PM bagi kat ko buat kuak -lentang-tertonggeng-terbalik.


Kalau zaman dulu anak-anak dara tak dibenarkan keluar rumah sangat kerana bahaya ada dimana-mana sahaja, zaman sekarang pun apa kurangnya. Tapi gadis zaman HT ayu-lemah gemalai-sopan santun, mana la reti nak  backhand-backswing-flying kick orang nie. Yang masuk silat gayung-mangkuk-hayung pun boleh dibilang gune kalkulator je. Tapi itu tak bermakna kaum wanita pada zaman dahulu lemah, sebaliknya kaum wanita la  yang banyak menolong kaum adam menentang sanak saudara brookeputih ala-ala Tom Cruise pada zaman penjajahan dulu.
*Dah masuk aura cg SEJ :]

Tapi pada zaman MZ, ibubapa tidak perlu lagi pusing kepala nak jaga anak-anak dara diorang yg cung melecung tuih. Hantar sahaja ke mana-mana pusat latihan TAE-KWON-DO, KARATE, MUAY THAI, BOXING, WWE , TOMOI. Habis citer.




Dan last sekali adalah Chenta. Gades zaman HT,  boleh dikatakan dijodohkan atas pilihan keluarga.Setuju atau tak belakang citer. Jadi tak payah la susah-payah  nak kaple-maple macam zaman MZ. Buang masa-tenaga-upaya-kudrat je. Lelaki pulak tak payah susah-susah nak kerja part time kat 7e semata-mata nak belikan awek dia biskut hup seng or basikal fixie hijau lumut sebagai lambang cinta sejati diorang.puih.

Bercinta selepas kahwin kan sweet. 



Tapi pada zaman Mark Zuckerberg, nikah kahwin buka senang. Situasi di bawah sering menghantui jejaka-jejaka idaman malaya.

Haha. Okeyh sekian.

Sebenarnya, zaman Hang Tuah ker zaman Hang Pikir la sendiri ke. Bagi aku itu semua bukan satu masalah untuk kita menjaga tatasusila dan adab sopan santun. Kerana gadis-gadis Malaysia terkenal dengan sifat ketimuran yang tinggi terutama sekali awek-Setiu-celop dan awek-klate-celop . :))) *buat peace sambil tayang muka poyo. Kepada budak-budak SAIS yg tgh iron baju batik: Selamt Kembali ke Asrama dan Selamat Berbuka Puasa di asrama ek. Mentang-mentang la aku balek asram esk :]]]